2

Inovácia pre zrovnávanie a hrúbkovanie OTTO MARTIN

 

Spoločnosť OTTO MARTIN z nemeckého mesta Ottobeuren, ktorá v tomto roku oslávila 100 rokov od svojho založenia a ktorá je svetovým lídrom v dodávkach tradičných stolárskych strojov pri príležitosti oslavy svojho jubilea inovovala niektoré zo svojich produktov.

Súčasný ale aj budúci zákazníci sa môžu tešiť z inovácii, ktoré sa dotkli najmä riadenia a ovládania strojov. Zmeny nastali v oblasti formátovacích píl, spodných fréz avšak aj pri hobľovacích strojoch.

V poslednom príspevku ku strojom OTTO MARTIN sme sa venovali celému prehľadu inovácii, dnes sa pozrieme bližšie na model kombinovaný stroje pre zrovnávanie a hrúbkovanie T32.

 

Kombinovaný stroj pre zrovnávanie a hrúbkovanie T32 = veľká flexibilita v najmenšom priestore.

T32

Jednoduchá, pevná a flexibilná – to je T32.
Ani pri obmedzenom priestore sa nemusíte zaobísť bez kvalitnej techniky strojov. Kombinovaná hobľovačka T32 vám poskytuje prvotriedne výsledky hobľovania a hrúbkovania na najmenšom priestore. Vďaka robustným strojovým stolom zo sivej liatiny a silnému posuvu ponúka kompaktný stroj prvotriedne pracovné výsledky už od začiatku. Vďaka jednoduchej manipulácii a ergonomickému ovládaniu môžete optimalizovať svoje pracovné procesy a skrátiť drahé časy nastavovania.

 

Elektrické odklápanie
Stoly sa otvárajú rýchlo a jednoducho pomocou pružinovej podpory, ale na želanie aj elektricky. Pripojenie k odsávaciemu systému je vždy zachované, čo vám ušetrí čas potrebný na nastavenie.

T32 Elektrické Odklápanie

Zrovnávací doraz
Zrovnávacie pravítko beží presne a bez nakláňania ponad stôl. Štandardný prídavný doraz je už integrovaný v zrovnávacom pravítku. Týmto spôsobom môžete bezpečne viesť aj malé, úzke obrobky cez stôl stroja T32.

T32 Zrovnávací Doraz

TERSA – hobľovacia hlava
Vďaka štandardnému masívnemu oceľovému hriadeľu Z4-TERSA s tvarovo prispôsobeným sedlom nožov sú všetky povrchy optimálne ohobľované. Výmena nožov trvá len niekoľko sekúnd. Obojstranné nože TERSA sú dostupné v rôznych kvalitách a geometriách. Pre každú úlohu je k dispozícii správny nôž.

T32 Tersa Hobľ. Hlava

Masívny oceľový hriadeľ X Plane s 3 špirálovými radmi nožov
Za príplatok je možné stroj vybaviť aj špirálovou hobľovacou hlavou. Modernou alternatívou je voliteľný hriadeľ noža Xplane s tromi špirálovitými radmi HM nožov. Hriadeľ poskytuje najmä pri hrčatom dreve pôsobivé povrchy bez trhlín a tiež znižuje emisie hluku stroja na prekvapivo nízku úroveň. Životnosť HM nožov je približne 20-krát dlhšia ako u HSS nožov, čo výrazne znižuje prevádzkové náklady. Hobľovacie hriadele Xplane sa dodávajú s otáčkami 6 000 namiesto štandardných 5 000.

T32 Hriadeľ X Plane

Hobľovaná tenká doska – do zvyškovej hrúbky 3 mm
Vďaka ľahko použiteľnému ovládaniu je možné vykonávať úber triesok až do 8 mm rovnako jednoducho ako jemné hobľovacie práce až do zostatkovej hrúbky 3 mm.

T 32 Hobľovacia Doska Ilustračný Obrázok

Ilustračný Obrázok

 

Pohyb stola hore a dolu cez riadenie
Ovládacie prvky T32 sú ľahko dostupné a prehľadne usporiadané na prednej strane stroja. Či už dosku zrovnávate alebo hobľujete na hrúbku: Všetky ovládacie prvky sú vždy na dosah. Štandardné motorizované nastavenie výšky v kombinácii s dobre čitateľným digitálnym displejom výšky hobľovania výrazne urýchľuje prácu. Rozlíšenie 0,1 mm prináša presnosť.

T32 Ovládacie Prvky

Plynulo regulovaný posuv
Pri hobľovaní je možné prepínať štandardné rýchlosti posuvu 6 a 12 m/min. Posuv je možné ešte presnejšie nastaviť pomocou voliteľnej výbavy, plynulej regulácie posuvu. Táto možnosť umožňuje variabilné posuvy medzi 5 a 20 m/min. T32 je štandardne vybavená špirálovitým oceľovým podávacím valcom a gumovým výstupným valcom.

T32 Plynulo Regulovaný Posuv

Bezpečnostný prípravok SUVAMATIC
Moderná voliteľná mostíková ochrana SUVAMATIC ponad hobľovací hriadeľ vám ponúka maximálny komfort a bezpečnosť. Slúži ako ochranné zariadenie, ktoré sa dá rýchlo a bezpečne nastaviť a v praxi sa výborne osvedčilo.

T32 Suvamatic

 

MATERIÁLOVÉ VYUŽITIE HOBĽOVAČKY T32
MASÍV, PLAST

 

Všeobecné technické údaje:
– pracovná šírka 530 mm
– pracovná výška 3,0 – 150 mm
– min. dĺžka dielca 230 mm
– hlavný motor 5,5 kW (7,5 kW)

– otáčky 5 000 / min.
– rýchlosť posuvu 6/12 m/min (5 – 20 m/min s plynulou reguláciou)
– TERSA-hobľovacia hlava Z4, Ø 120 mm (špirálová hlava X-plane)
– elektrické nastavenie stola s jemným doladením

 

 

Pokiaľ máte záujem o detailnú ponuku, kontaktujte nás prosím na uvedených kontaktných číslach alebo emailom.

 

Samuel F a š k o
konateľ spoločnosti
+421 903 554 200
samo@kral-zilina.sk
info@kral-zilina.sk

Napíšte nám

telefonickyemailom